Gerda en Jos fietsen naar Rome

21 mei

Wij komen wat later uit ons tentje, want gisteren was het voor ons fietsers laat (23.30). Het plaatsen van de de verslagen en foto's waren de boosdoeners, maar wij laten onze volgers graag meegenieten, want genieten is het. Wij gaan van huis met kil voorjaarsweer en wij fietsen zo de zomer in. Ook vandaag temperaturen tot 26° en 's nachts valt de regen. Zelfs de wind heeft de goede hoek opgezocht, noord. Anneke, dit komt vast door het engelbewaardertje. Alleen de werklust van de Duitsers maakt het ons wat moeilijker. Veel keer Umleitung en fietser: zoek het verder zelfs maar uit. De routebeschrijving en de gps zijn een gouden koppel en brengen ons weer op het rechte pad. De rit gaat vandaag van Remagen naar St. Goar bij de Loreley. Vorig jaar vanuit het zuiden gefietst, maar vanuit het noorden ziet de wereld er tocht anders/ook mooi uit. Wij komen niet echt los van Nederland, want de vrachtschepen op de Rijn zijn vooral Nederlanders. Ook bij Koblenz is onze route gespert en wij zijn het spoor even bijster, maar een vriendelijke Duitser brengt ons naar Die Deutsche Ecke. Een ferme hand als dank en wij gaan verder. In Koblenz halen wij bij de paters Jezuïeten een mooi stempel. De Evangelische kerk en het bureau van het dekenaat konden ons daar niet in voorzien. Nu genieten wij op camping Loreleyblick van een heerlijke zomeravond. Vandaag staat er 94 km op de teller.