20 juni: Narni - fiano romano
Een half litertje loodvrij voor de brander, ja, ja. Gaan jullie nu bekend maken dat jullie stiekem op de Solex zijn gegaan.
Het was goed om jullie even te zien en horen via FaceTime, helaas hadden jullie alleen beeld en geen geluid. Maar dankzij het al oude pen&papier-principe konden we toch nog wat aan jullie overbrengen. Geniet van de laatste kilometers en daarna uiteraard van de kroon op jullie werk: met de fiets op het St. Pieterplein.
Tot volgende week donderdag!!!
Liefs en knuffels!
Hallo Gerda en Jos , wij haken wel erg laat in maar ik kan je vertellen dat wij ondertussen ook een marathon gedaan hebben. Wij hebben inderdaad met ACSI een rondreis gedaan over Sicilie. Voor we vertrokken zijn we gestart met de bouw van het huis van Karel en Jeanine in eigen beheer. We vertrokken bij de eerste zolder, en kwamen terug toen de tweede half weg was. Nu 4 weken later staan de schoorstenen er op en gaan deze week de pannen er op. Je begrijpt dat wij niet achter de computer hebben gezeten. Ik kwam dus deze week achter jullie verhaal. Sorry.Sorry. Ik vind het overigens wel een geweldige prestatie. En het toont ook van erg veel moed om naar Rome te fietsen. Ik denk dat jullie dan ook trots mogen zijn met zo"n prestatie. Jullie zullen zeker erg veel gezien en beleefd hebben. Ik heb wel even achter de computer gezeten om de verhalen te lezen. Ik zag ook dat de wereld klein is en dat je enkele van onze bekenden bent tegengekomen. En dat je in voor ons bekende plaatsen bent geweest zoals Assisie Fiano Romano en net ten zuiden van Bolsena hebben we een dag eerder zelfs op de camping overnacht. Wel jullie zijn er bijna wij wensen jullie nog een mooi verblijf in Rome en een goede terugreis Tot horens en ziens in Nederland.
Jos en Riek Graat
Het komt allemaal wel heel 'close'. Het ultieme is gepresteerd en ligt op de route naar... Het is min of meer al gezegd. Rome....ongev.2500 jaar oud. Imponerend, regerend eeuw na eeuw. Athene de wijsheid, Rome de heerser en Parijs met Napoleon. De fundamenten van... Jongens jongens wat gaat er in jullie koppies om. "We hebben het geflikt?" "We hebben de doelstelling gehaald?" Of wordt het het verhaal van de ontmoetingen, de levenslessen, de echte rijkdommen van het leven?????? We horen het van jullie........Maar emotioneel wordt het.....met of zonder Benedictus de 16e maar wel de Kerk der Friezen, de Sint Pieter en mogelijk mijn 'vriend' :Antoin Bodar. Trap voor trap - hand in hand....TOP TOP
Lang naar uitgezien en nu bijna volbracht. Dat is wel kicken denk ik.
Nou, de laatste loodjes dan. Nog veel asterkte en eind goed al goed moeten jullie dan zingen. De melodie weet ik er niet van. Doen jullie de groeten aan Benedictus van ons ?? Zeg maar die uit Maastricht, dan weet bhij gerust wel. Hartelijke groeten van ons uit Maastricht.
Wat fantastisch jullie gaan gewoon heel gestaag door en dan zijn jullie er alweer bijna.
Hoe lang zijn jullie nu weg, 5 weken en dan al met de fiets aan de gemeentegrenzen staan van Rome.
Respect hoor!
Hopen dat jullie nog genoeg puf overhebben om de stad te bezichtigen en anders ga je gewoon midden op het St Pieterplein zitten met de fietsen dan zullen er genoeg mensen zijn die jullie aanspreken.
Succes nog met de allerlaatste etappe(s).
Geweldig dat jullie er nu gewoon bijna zijn. Fantastisch! M'n complimenten. Heel veel succes gewenst bij het laatste stukje. En genieten hè, wanneer jullie op het St. Pieterplein staan met de fietsen. Super!!!
Zit net jullie zonnige verhalen te lezen terwijl hier een ENORME BUI LOSBARST!!!!!!! Als ik jullie was bleef ik in het lekkere warme zonnige land, gewoon een kamertje huren bij de Paus.
Geniet er nog maar van zolang het kan want voor jullie het weten zitten jullie weer thuis met onweer en regen. Liefs Siem en Ria
Inderdaad, jullie zijn er bijna, fantastische prestatie hebben jullie gedaan, dat moest vader Willemse weten, dat z'n dochter en schoonzoon op de fiets naar de Paus op bezoek zijn gegaan, en dan krijgen jullie ook nog een soort huldiging in de Friese kerk, Jos je maakt wel fotoos van de fietsen met jullie erbij, bij de fontein op het St. Pieterplein, dan kan je die levensgroot thuis dan op hangen en iedere keer als die foto dan ziet, denk je 'ja, dat hebben wij gepresteerd". Gerda en Jos nog veel sterkte voor de laatste km, lieve groetjes van ons.