Gerda en Jos fietsen naar Rome

23 mei

De dag start met een gemeenschappelijk ontbijt in de Weinstube, mede Romeganger Gerard, Gerda en Jos. Wij hebben een heerlijke lange nacht gemaakt en wij hebben voldoende energie voor de 7e dag naar St. Leon (106 km.). Wij moeten nog een paar spulletjes in de tassen doen en Gerard fiets direct weg. Hij pech, want na een paar minuten stortregent het. Wij wachten de bui lekker af en fietsen dan het mooie weer tegemoet. Weer een zomerdag met temperaturen tot 29 graden en geen wind. Gewoon blijven fietsen, dan ontwikkel je je eigen wind. Het is nog een tamelijk vlakke groene etappe met een enkel klein klimmetje. Hierna bouwen langzaam op naar de Alpen. In Gunersblum ziet Gerda de kerkdeur op een kiertje staan en Jos dus met de stempelkaarten naar binnen, maar alleen een kerkwerkster (waar vind je ze nog) is druk en vertelt dat vorige jaar de pastoor met emeritaat is gegaan en de stempel heeft meegenomen. Zij verwijst ons naar het gemeentehuis 2 deuren verder. Daar krijgen wij een stempel. Dan weer door naar Worms, de stad van Luther maar daar krijgen wij toch een mooi stempel in de R.K. Dom. Het wordt nu echt warm en we zijn blij dat wij km's door het bos rijden. Als wij daar uit komen zien wij een soort metamorfose; een restaurant waar wij op aanraden van andere fietsers en heerlijk glas eiscafe nemen. Als wij daarna weer een 20-tal km's verder zijn doemen de toren van de dom van Speyer voor ons op en als wij de dom passeren kunnen wij de weerstand niet weerstaan om weer een stempel te halen. Zo'n mooie ronde van weleer. Wat een fantastisch mooi bouw is deze Dom zowel van buiten als van binnen. Nu de laatste 15 km's naar de camping bij St. Leon en wij moeten doorrijden want er dreigt onweer. Op de grote camping aan een meer is net nog een plekje onder een boom, want alles is gereserveerd voor het komende Pinksterweekend. Het begint wat te onweren en te regen, maar het blijft bij een kort buitje. Op hetzelfde veldje blijken ook Gerrie en Jack te staan, dus vanavond samen een biertje drinken en gezellig babbelen.