Gerda en Jos fietsen naar Rome

Wij gaan naar Velden bij Venlo

18 mei 's morgens om 9 uur een stempel gehaald in de R.K. kerk van Elst en jawel weer zoenen en zwaaien. Geweldig zoveel lieve aandacht voor ons en onze tocht. Nu zijn wij op ons zelf. Eerst naar Nijmegen waar wij de Reitsmaroute bij de Waalbrug oppakken. Wij komen via de fietsersbrug, niet helemaal goed en dus even zoeken voor wij de route te pakken hebben. Ook de batterijen van de Gps zijn al leeg. Dat ding vreet ze, maar hij biedt ons wel prima ondersteuning voor als de beschrijving voor ons niet duidelijk genoeg is of omdat we gewoon fout rijden. Door de Ooijpolder naar Groesbeek en dan door naar Gennep en Arcen. Om 17.30 uur bereiken wij ons einddoel voor deze dag een minicamping in Velden bij Venlo. Bij het veer Kessel troffen wij een echtpaar uit de Zaan op de fiets naar hun dochter in Florence. Dat leverde weer een gezellige babbel op. Op de Camping staat een koppel dat ook naar Rome wil fietsen, maar de knie van de vrouwelijke helft speelt zo op dat zij nu al weten dat ze het niet gaan halen.

We zijn vandaag 95 kilometer verder gekomen, het was goed fietsen met zon en wolken maar wel een stevige wind op kop en daar wordt je toch moe van.