Gerda en Jos fietsen naar Rome

27 mei

Lekker op tijd, zoals gebruikelijk fietsen wij van de camping af. Nog een laatste foto van Tübingen en wij krijgen al snel de Alb in het vizier. Wel hoog zo op afstand (740 m.). Na een aanloop van 10 km is het zo ver. Kuiten en bovenbenen moeten het nu echt waar maken. Zijn ze voldoende getraind? Stampend hijgend en puffend gaan wij naar boven. Het is duidelijk geen zacht eitje, maar als wij boven zijn, vraagt Gerda: waar moeten wij verder omhoog? Jos moet haar teleur stellen vanaf nu gaan wij omlaag. Wij hebben het samen geflikt!! Tijdens de beklimming zit er in de ketting van Gerda's fiets een irritante tik, die steeds erger wordt. Tijdens de koffie leert de inspectie dat een van de schakels dreigt te breken. Wat nu, goede raad is duur. De punttang biedt geen soelaas, dan maar met de hamer? De redding komt dichter bij. Bart en Willemien fietsen ons achterop en Bart heeft een kettingponsje en een reserve schakel (Henk is dit zo'n wondertje?). Een kwartiertje samen sleutelen en Gerda kan weer goed fietsen. Bart en Willemien hebben een biertje verdiend. Het is een schitterende afdaling naar Sigmaringen waar de hele groep zich uiteindelijk weer verzameld op een piepklein veldje. Wij worden een soort familie, maar dat zal niet lang duren want de Alpen zorgen er wel voor dat de groep uiteen gat vallen. Het lijkt de tour wel.