6 juni: rustdag 1 in Verona
06 jun. 2012
🇮🇹
vanuit Italië
Vandaag de eerste van onze 2 rustdagen, nou ja rustdagen wij gaan Verona verkennen en de ervaring leert dat door een stad sjokken bij een temperatuur van zo'n 30 graden vermoeiender is dan 100 km fietsen. Vandaag doen wij een algemene indruk op en morgen wat gerichter. Ook de weblog gaan we weer bijwerken, dus op zoek naar een hotspot, want op de camping staat wij hebben WiFi, maar die spot is Cold.
Zo'n 45 jaar terug zij wij met een jongerenreis in Verona geweest en voor het eerst een opera beleefd en nog wel Aida in de Arena. Helaas het operaseizoen moet nog starten. Nu is er een concert met Laura P. en een echte fan uit Leeuwarden is speciaal voor haar na Verona gekomen en kampeert ook op de camping.
De oude binnenstad van Verona is aaneenschakeling van oude historische kleurrijke panden, een groot museum. Sommigen gerestaureerd en in goede staat, anderen zijn nodig aan een beurt toe. Natuurlijk ook een verscheidenheid aan kerken. Een uitdaging om ze allemaal te bezoeken, maar wij beperken ons en kopen een knipkaart voor 4 kerken. In de middag als wij de eerste rondgang hebben gemaakt, bezoeken wij de St. Anastasia. Een indrukwekkende grote kerk met een 10-tal zeer verschillende schitterende zijaltaars.
Morgen gaan we verder, nu terug naar de camping, 230 treden omhoog. Bart en Willemien uit Heiloo zijn ook aangekomen. Het is weer een gezellige avond met de mede Romegangers.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}