Gerda en Jos fietsen naar Rome

16 juni: Assisi

Vandaag en morgen bezoek wij Assisi en misschien wat omliggende plaatsen. De foto's van vandaag vertellen het verhaal. De verhalen en de foto's van 13, 14, 15 en 16 juni staan nu weer op onze reislog. Groetn uit een warm Assisi (34°).

Hetty

Wat een heerlijke verhalen en prachtige foto's. En wat leuk om de voor ons bekende plaatjes vanuit Assisi te zien. Geweldig om mee te kunnen genieten.
Hier in IJsselmuiden genieten we op dit moment ook erg. Matthijs is namelijk geslaagd voor z'n VWO-diploma. Hij twijfelde zelf erg, dus het was een spannende dag, maar hij heeft het gewoon prima gedaan. Nu heeft hij echt vakantie. Met z'n allen zijn we super trots!!

groetjes,
Hetty

Koen en Anja

Nog even en het einddoel is bereikt ondanks (kleine) pijntjes en ongemakken. Het blijft bijzonder om jullie via het wereld wijde web te volgen en zo toch mee te kunnen reizen. Ook wij kijken nu toch wel uit naar 28 juni dan kunnen wij onze helden eindelijk weer in levende lijven aanschouwen.

Liefs, knuffels en heel veel succes met de laatste etappes .

Annette en Vincent

Hoi , hoi,

Er is blijkbaar na de aarbeving nog genoeg over gebleven in Assisi. De plaats waar je jongste broer naar is vernoemd.
Nog ff volhouden en dan is het prachtige Rome bereikt. Daar hebben wij een dag of vijf enorm genoten en Robin laatst nog een week met school.
Have fun, hou het gezond en veel plezier .

Siem en Ria

Hoi Luitjes,Zo zijn weer helemaal bij met de verhalen en de foto's. Wat is het toch geweldig om jullie zo op de voet te kunnen volgen. Het einde en de zegen van de Paus komen nu echt wel dichterbij. Heel veel succes verder met het beklimmen van de bergen.
Liefs Ria en Siem

Elsa en Albert

Hallo Gerda en Jos,

Heeft even geduurd, ook zeker hier geen wifi bereik, dacht het niet !! kamperen in Anderen Hemelvaart, (met Jacob Marijke Vincent en Annette) en Pinksteren en nog een heerlijke weekje erachteraan . Want Drente is ook goed vertoeven. jullie wel bekend.
Vliegt de tijd en jullie ondertussen de tocht naar Rome ingezet. Eerst de verhalen / foto's en reacties doorgenomen. Was al een hele "tocht" maar zeker de moeite waard. Zijn nu weer bij! Herkenbaar zijn bepaalde punten; Bregenz, Hans noemde het al; vakantie Rowans. Nauders, wintersport; Merano Bolzano (Oetzy) vorig jaar vakantie in de Dolemieten.
Was met de auto cq caravan al een hele toer. Zeker bewondering voor julie prestaties, (dagje ouder knieen wat moeilijk) gaat niet altijd vanzelf. Tocht ziet er indrukwekkend uit. Nu rustdag in Assisi en ook in Krommenie. Volgen jullie nu zeker op de voet. doeg

tante Gré en Ome Harry

Lieve alle 2. Gelukkig dat broer Jan jarig is, anders watren wij verstoken gebleven van jullie reisverhalen. Kunnen nu een inhaalslag maken.
Om te beginnen wat jammer dat Jos zijn knie zo protesteert. Hopelijk wordt dat niet opgeven geblazen, want je moet nog langer met dat apparaat doen.
Geweldig wat julie allemaal meemaken.Men zegt niet voor niets: die verre reizen maakt kan veel verhalen. Nu jullie in Assisie zijn kan Franciscus en zuster Clara jullie een handje helpen. Niet met de fiets, maar met de taxi naar boven naar het klooster en de waterput. En vergeet vooral niet de Engelenkerk met het hutje van Franciscus er in. Portiunculakapel genaamd. Gelukkig dat broer Jan jarig is anders waren wij verstoken gebleven van jullie reisverhalen. Hebben zeker iets fout gedaan bij de aanmelding Maar we kunnen nu een inhaalslag maken en aan he lezen gaan. Mar eerst wat jammer van Jos zijn knie. Ja, ik denk dat het wat overbelasting zal zijn. en daar geld alleen maar rust voor. Maar het komt gerust wel goed. Gewelig wat jullie allemaal mee maken. Men zegt niet voor niets: Die verre reizen maakt kan veel verhalen. En voor al die ontmoetingen met de mensen is zo waardevol., Reizen verrijkt altijd.Nu in Assisie moeten jullie maar een kaarsje branden bij Franciscus en zuster Clara. En met de taxi naar boven naar het klooster en de waterput.
In de Santa Maria degli Angeli ligt de kapel Portiuncula, waar Fr.in heeft geleefd. En op hetr plein de maten etc, op de muur. Mensen, geniet er van zo lang het kan, Die ervaringen neemt niemand je meer af. Goede reis verder en beterschap voor Jos. Groetjes uit Maastricht

tante Gré en Ome Harry

Er is iets fout gegaan waarom er 2 verhalen zijn, bijna identiek. Ja, de ouderdom speelt soms mee en doet dat ding iets anders dan ik wil !!!!!

Co en Lia

hallo Gerda en Jos,
Net thuis van een muziekweekend in Holsloot, Drenthe, (jullie waarschijnlijk wel bekend) gauw alle post doornemen en ja hoor er staan weer verhalen van jullie te lezen,zelfs van één dag twee keer, de plekken op de fotoos van Assisië kwamen ons heel bekend voor (een paar jaar terug bezocht) hele mooie omgeving en kerken, ook de kerk van Heilige Clara hebben wij toen bezocht, jullie hebben toch wel een kaarsje opgestoken voor de verdere reis, het einddoel komt nu toch wel dichtbij he, jongens blijf nog fijn veel verhalen en fotoos sturen dan weten wij hier in Holland dat het gelukkig goed gaat met jullie, zet hem nog op voor de laatste loodjes en hou de knieën a.u.b. heel, heel veel lieve groeten van ons uit Heerhugowaard.

hans&ria

Hihi Jos & Gerda. Zoals ik meldde: moeder vL had wat met Franciscus. Vin zegt t 'onze' Frans maar mogelijk niet meer duidelijk mijn tweede naam (nergens familie) is Franciscus.
Het verhaal dat de mensen niet luisterde en hij daarom maar tot de vissen en vogels sprak was voor haar "herkenning". Vandaar de vernoemingen.........Je kan ook teveel willen zeggen - nietwaar. Klara had vader iets mee meen ik. Nou ja....op de stalen ros maar weer. Houd jullie taai he.